Bağdat, Yaşar Güler’in sözlerinin aydınlatılmasını istedi
Irak Hükümet Sözcüsü Haydar Abudi, Ankara’daki büyükelçilerine Türkiye Savunma Bakanı’nın yaptığı açıklamayı inceleme talimatı verildiğini bildirdi.
Irak Hükümet Sözcüsü Haydar Abudi, Ankara’daki büyükelçilerine Türkiye Savunma Bakanı’nın yaptığı açıklamayı inceleme talimatı verildiğini bildirdi.

Irak Hükümet Sözcüsü Haydar Abudi yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Türk askerinin Irak ve Suriye’den çekilmeyeceği yönündeki ifadelerine ilişkin gelişmeleri paylaştı.
Irak Hükümet Sözcüsü, Türkiye Savunma Bakanı’nın ifadelerine ilişkin Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüştüklerini ve Fuad Hüseyin’in Irak’ın Ankara Büyükelçisi’ne söz konusu açıklamalara karşı tutum alınması ve açıklamaların takip edilmesi talimatı verdiğini bildirdi.
Ayrıca Irak Başbakanı Ali Zeydi’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta gerçekleştirdiği görüşmede tarafların; Irak’ın otoritesinin Şengal’de sağlanması ve Başika Üssü’nün tahliye edilmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılması konusunda uzlaştığı ifade edildi.
Irak Hükümet Sözcüsü devamında, Musul sınırında bulunan askeri üslerin Irak’a devredilmesi sürecinin önümüzdeki pazar günü başlayacağını vurguladı.
Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sınır güvenliği tam olarak sağlanana dek Irak ve Suriye’deki güçlerini geri çekmeyeceklerini söylemişti.