Arnavutköy’de şehitler için taziye

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde, farklı tarihlerde ve bölgelerde özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için bir günlük taziye düzenlendi.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde, farklı tarihlerde ve bölgelerde özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için DEM Parti Arnavutköy ilçe binasında bir günlük taziye kuruldu.

Taziyeye yaşamını şehitlerin aileleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Salona “Şehîd Namirin”, “Em şehîden azadiyê bi bîr tînin” ve “Tekoşîna wan rêya me ronî dike” yazılı pankartlar asıldı.

Şehitlerin fotoğrafları masalara bırakılırken mumlar yakıldı ve “Şehîd Namirin” sloganları atıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan programda “Çerxa Şoreşe” söylendi.

Ardından şehitlerin anısına sinevizyon gösterimi yapıldı. Program boyunca aileler taziye ziyaretlerini kabul etti.