İstanbul’un Başakşehir ilçesinde şehit Kürdistan Özgürlük Gerillaları için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Başakşehir ilçe binasında taziye kuruldu. Taziyeye, şehit aileleri ve birçok yurttaşın yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır da katıldı. Taziyenin yapıldığı salona “Şehîd namirin”, “Şehîdleri toprağa değil kalbinize gömün” ve “Tekoşîna wan rêya me ronî dike” pankartları asıldı. Masalara şehitlerin fotoğrafları bırakılarak, mumlar yakıldı.
Saygı duruşuyla başlayan taziyede “Çerxa Şoreşê” marşı okunarak “şehîd namirin” sloganı atıldı. Ardından şehitlerin aileleri, gelenleri karşıladı.
33 yılın ardından tahliye olan Nedim Yılmaz, “Şehitlerin mücadelesi sayesinde bugün tüm dünya Kürt halkını tanıyor. Kürt sorunu bugün masada tartışılıyorsa, bu onların verdiği emek ve yürüttüğü mücadele sayesindedir. Onlar tanınmadıkları, inkar edildikleri bir yaşamı kabul etmediler. Özgür bir yaşam için mücadele ettiler ve bu uğurda yaşamlarını yitirdiler. Bu nedenle anılarının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Onlar yalnızca Kürdistan’ın özgürlüğü için değil, Kürt halkının özgürlüğü için de mücadele ettiler ve bu uğurda şehit düştüler" diye konuştu.
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise şunları belirtti: “Her bir şehidimiz halkı için bir destan yazdı. Ailelerimizin başı dik olsun, kendilerini yalnız hissetmesinler. Metropoller de dahil Kürdistan’ın her yerinde Kürt halkı zamanı durdurup sadece şehitlerine sahip çıkıyor. Yassımız var ama buna rağmen barış diyoruz ve demekten vazgeçmeyeceğiz. Anneler çocuklarını kaybetti, canları yandı ama halen barış diye haykırıyorlar, ‘artık daha fazla insan ölmesin’ diyorlar. Bugün bu barıştan bahsediyorsak bu canlarını kahramanca ortaya koyan şehitlerimiz sayesindedir.”
Taziye, okunan dualar ve verilen mevlidin ardından sona erdi.









