DAİŞ, Hewice'de bir kez daha saldırdı

Gece geç saatlerde DAİŞ çeteleri, Hewice sınırında Irak ordu güçlerine üçüncü kez saldırdı ve geri çekilme sırasında güvenlik güçlerinin pususuna düştü. Saldırı sonucunda çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı.

Son günlerde DAİŞ çetelerinin hareketliliği bazı bölgelerde yeniden arttı ve Kerkük ile Selahaddin vilayetleri sınırındaki Irak ordu güçlerine yönelik saldırılarını tekrar başlattı.

Dün gece geç saatlerde DAİŞ çeteleri, Kerkük vilayetine bağlı Hewice sınırındaki Denaniş beldesinin Bur Xeliye köyünde Irak ordusuna ait bir kontrol noktasına saldırdı.

İki taraf arasında şiddetli bir çatışma yaşandı ve geri çekilme esnasında çeteler güvenlik güçlerinin pususuna düştü. Olay sonucunda çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı, bir kısmı ise kaçtı.

DAİŞ çeteleri aynı hatta bu tür bir saldırıyı üçüncü kez gerçekleştirdi.