Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Gençlik Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 53 gündür görüşme gerçekleştirilememesine dikkat çekmek amacıyla Bismil Kent Meydanı Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.
Çok sayıda gencin katıldığı açıklamada çeşitli sloganlar atıldı.
Basın açıklamasını DEM Parti Amed Gençlik Meclisi Üyesi Erhan Karadağ okudu. Karadağ, Önder Apo’ya yönelik tecridin Barış ve Demokratik Toplum Süreci'ni ve halkların ortak yaşam iradesini hedef aldığını vurguladı.
‘ÇAĞRI HALKLARA UMUT OLDU’
Karadağ, Önder Apo’nun 27 Şubat 2025 tarihinde yaptığı çağrının Kürt halkının varlığını ve Kürt-Türk halklarının tarihsel ittifakını ortaya koyduğunu belirterek, çağrının birlikte yaşam konusunda toplumlara umut verdiğini ifade etti.
‘OYALAMA POLİTİKALARI SÜRECİN ALEYHİNE’
Devlet ve iktidarın gerekli adımları atmamasının süreci fiilen durma noktasına getirdiğini öne süren Karadağ, "53 gündür İmralı'ya ne bir heyet gitmiş ne de Abdullah Öcalan'dan herhangi bir haber alınmıştır. Oyalama politikaları ile zaman geçirmek halkların lehine değil, aleyhinedir. Demokratik Türkiye ve demokratik cumhuriyet hedefinin önündeki temel engellerden biridir" dedi.
Karadağ, Önder Apo üzerindeki tecridin kaldırılmadığı ve müzakere sürecinin aktif biçimde yürütülmesine imkan tanınmadığı sürece sürecin başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağını iddia etti.
Açıklamanın sonunda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kaldırılması çağrısını yineleyen Karadağ, gençlik olarak demokratikleşme mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.