Elazığ Cezaevi'nde işkence

Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Omer Cuma Salih, gardiyanların işkencesine uğradı.

CEZAEVİ İŞKENCE

Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Omer Cuma Salih, 14 Temmuz'da avukatıyla yaptığı görüşmede gardiyanlar tarafından işkence edildiğini belirtti. Suriye'nin Halep kentinden olan Salih, üst araması sırasında işkenceye maruz kaldığını söyleyerek, "Ayağıma sopa ile vurup kolumu çevirdiler. Tekli bir odaya alıp, saatlerce orada beklettiler” dedi. 

Cezaevinde baskıların sürdüğünü ifade eden Salih, koğuş aramalarının arttığı, gece saatlerinde koğuşlara baskın yapıldığı ve eşyaların dağıtıldığını sözlerine ekledi. Salih, tutsakların cezaevi idaresi ile görüşme talebinin reddedildiği de vurguladı.

Aynı cezaevindeki Mehmet Miraç Dinç de ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşanan işkenceyi doğruladı. Dinç, yaşanan baskıların son bulmasını gerektiğini belirtti.

Avukatların söz konusu  işkenceye karşı suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.