GÜNDEM 9 TEMMUZ 2026
Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
- Önder Apo’nun Barış ve Demokratik Toplum Çağrısının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.
- DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, hazırlanacak yasanın, muhataplarıyla görüşülmesi, tartışılması ve ortak bir zeminde şekillendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla bu mesele çözülemez” dedi.
- Amed Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsaklarla görüşen Avukat Filiz Yılmaz, sağlık hakkına erişimden mahremiyet ihlallerine, çıplak arama dayatmasından tahliyelerin ertelenmesine kadar çok sayıda hak ihlali tespit ettiklerini belirtti.
- Gazeteci M. Ali Çelebi, Ortadoğu’daki değişen güç dengeleri ve bölgesel rekabetin, Türkiye’nin dış politikasını ve Kürtlerin konumunu etkileyecek yeni dengeler yaratacağına dikkat çekti.
- İstanbul, tarihi boyunca farklı komün deneyimlerine tanıklık etti. Devrimci yapıların birçok mahallede komün temelli örgütlenme denemeleri yaptığı bu süreçte, bazı deneyimler uzun yıllar sürerken bazıları ise kısa sürede dağıldı.