Muğla, İzmir ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Bazı yangınlar kontrol altına alınırken, şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tarım alanından ormana sıçrayan yangına 5 uçak, 18 helikopter ve 100'ü aşkın arazözle müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle 6 mahallede yaklaşık 600 kişi tedbir amacıyla tahliye edilirken, Seydikemer Devlet Hastanesi boşaltılarak 45 hasta Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yangında 4 ev zarar görürken, bir traktör de yandı. Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi'nde çıkan orman yangınına yönelik çalışmalar da sürüyor.
İzmir'de Dikili ilçesindeki makilik alanda çıkan yangına müdahale devam ederken, Ödemiş ve Bornova'daki yangınlar kontrol altına alındı. Bornova'da soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.
Balıkesir'de ise Edremit ilçesi Altınoluk mevkisinde Kazdağları eteklerinde başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle 210 konut tedbir amacıyla tahliye edildi. Ayvalık'ın Tıfıllar Mahallesi de boşaltılırken, alevler köy mezarlığına ulaştı ve bazı mezarlar zarar gördü. Gömeç ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları da devam ediyor.