‘Salı Günleri İdama Hayır’ kampanyası 137’nci haftasında
"Salı Günleri İdama Hayır" kampanyası, 17 gün içinde İran ve Rojhilatê Kurdistan’da 45 kişinin idam edildiğini ve 17 siyasi tutsağın idam riski bulunduğunu açıkladı.
"Salı Günleri İdama Hayır" kampanyası, 17 gün içinde İran ve Rojhilatê Kurdistan’da 45 kişinin idam edildiğini ve 17 siyasi tutsağın idam riski bulunduğunu açıkladı.
62 cezaevinde ve 137’nci haftasında devam eden "Salı Günleri İdama Hayır" kampanyası İran ve Rojhilatê Kurdistan’daki idam cezaları hakkında açıklama yayımladı.
17 gün içinde 45 kişinin idam edildiği ve 17 siyasi tutsağın idam riski bulunduğu bildirilen açıklamada, Taran Rahimi, Newid Elyasi, Fazıl Dadgostar, Mehdi Mensuri, Ahmedreza Saidi, Mehrdad Boyiri, Muhammed Mehda Esadi, Armin Xulami, Parsa Caferi ve Mehda Caferi isimli 10 siyasi tutsağın 11 yıl hapis cezasına mahkum edildiği aktarıldı.
Romina Rahimi ve Milad Boyiri isimli tutukluların 36’şar yıl, Hemed Mahraliyan’ın 26 yıl ve Setayiş Saidi, Secad Abidi ile Ali Boyiri’nin 16’şar yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve yaşamlarının tehdit altında olduğu bildirildi.
Hem bireysel hem de toplu olarak uygulanan ve giderek artan baskı ve idamların hükümetin ülke çapında düzenlenecek olası protestolardan ve ayaklanmalardan duyduğu korkuyu gösterdiği ve kötüleşen ekonomik krizin, benzin fiyatlarındaki artışın ve işçi ve emekçilerin ücretlerindeki düşüşün toplumsal bir patlamayı her zamankinden daha fazla işaret ettiği kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi: “Tüm engellemelere ve tehditlere rağmen kampanyayı sürdüren katılımcılar olarak, tüm uluslararası kurumlara, vicdan sahibi insanlara ve dünyanın dört bir yanındaki insan hakları savunucularına kampanyaya destek ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz.”