GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg'da kitlesel halk toplantısı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne ilişkin kitlesel halk toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Önder Apo’nun “Demokratik Toplum Çağrısı” ile Rojava gelişmeler ele alındı. 

Eski HDP Şirnex milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Sarıyıldız, Kürt Özgürlük Hareketi’nin diğer Kürt isyanlarından farklı olarak geliştiğini, ulusal bilinç ve yurtsever bir çıkışla ortaya çıktığını belirtti.

Mücadelenin bugün milyonlarca insanı kapsayan bilinçli bir halk gerçekliği yarattığını söyleyen Faysal Sarıyıldız, Rojava’da bir inanç ve ruhun oluştuğunu, ve bu inanç ve ruhun Önderliğin ideolojisiyle ayakta kaldığını belirtti. 

Son 30 yıldır Kürt-Türk ilişkisinin bir çıkmazda kaldığını belirten Sarıyıldız, Önder Apo’nun ortaya koyduğu yeni sürecin ise halkın ve gerillanın içinde bulunduğu çıkmaza bir çözüm olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıyıldız, demokratik entegrasyonun, devletin Kürtleri kendi gerçekliği, kimliği, dili ve kültürünü tanıyarak içine alması anlamına geldiğini ifade etti.

Bunun stratejik bir süreç olduğunu ifade eden Sarıyıldız, bundan sonraki dönemde bakur sahası için silahsız mücadeleyle daha büyük kazanımlar elde edilebileceğini ve yeni bir dinamizmin ortaya çıkacağını söyledi.