Barış Anneleri: Önderliğimizin statüsü sağlansın
Ankara'da açıklama yapan Barış Anneleri, "Barış sağlanana kadar durmayacağız. Önderliğimizin statüsü sağlanana kadar, zindandakiler, dağdakiler dönene kadar barış olmaz" dedi.
Ankara'da açıklama yapan Barış Anneleri, "Barış sağlanana kadar durmayacağız. Önderliğimizin statüsü sağlanana kadar, zindandakiler, dağdakiler dönene kadar barış olmaz" dedi.

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ile Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında somut adım atılması için 24 kentten yola çıkan Barış Anneleri Ankara'da buluştu. “Barış Nöbeti” tutacak olan anneler, Meclis Parkı’nda açıklama yaptı. "Barış için adım atın Meclis göreve" pankartını taşıyan anneler, "Selam selam İmralı'ya bin selam", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Jin şer naxwazin aşitî dixwazin" sloganlarını attı.
Açıklamayı yapan Barış Annesi Meryem Korkmaz, Önder Apo'nun hukuki statüsünün hala tanınmadığını belirterek, "Barışın mimarı hala İmralı'dadır. Verilen sözlerin yerine getirilmesini, barış için adım atılmasını istiyoruz. Her zaman barıştan yanayız. Bu sürecin durdurulmasını kabul etmiyoruz. Hızlıca adımların atılması lazım. Önderliğimizin statüsü sağlansın, zindandaki tutsaklar serbest bırakılsın. Barış ancak o zaman sağlanır" dedi.
Barış Annesi Mürvet Demir ise şunları söyledi: "Barış sağlanana kadar durmayacağız. Önderliğimizin statüsü sağlanana kadar, zindandakiler, dağdakiler dönene kadar barış olmaz. Önderliğimiz halkıyla bir araya gelene kadar barış olmaz. Biz bunun için buradayız.”
Ardından konuşan teğmen annesi Kezban Kalın da, "Annelerin acısını yürekten destekliyorum. Bu anneler barış istiyorsa, bu kadar acıyı yaşayıp kayıtsız kalamayız. Adalet hepimiz için lazım. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” diye belirtti.