GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla Şoreş: Efsuni yaşam bana da nasip oldu

Gerilla Şoreş Serhed, “PKK denildiği zaman insanın aklına adalet, eşitlik, ahlaki ve politik yaşam geliyor. Bu kadar efsuni bir yaşamı deneyimlemek, bize de nasip oldu” dedi.

Kürdistan gerillalarından Şoreş Serhed, PKK’nin 47. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

Bu yılki yıl dönümü kutlamalarını, tüm yıllardan daha önemli ve daha anlamlı bulduklarını belirten Şoreş Serhed, PKK’nin büyük zaferlerle geçirdiği 47 yıllık mücadelenin ardından Önder Apo’nun başlattığı Demokratik Toplum ve Barış Süreci’yle yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi.

Bu temelde PKK’nin tecrübesi ve değerleri üzerinden mücadeleyi kalpte, ruhta ve akılda yeniden yaşatarak büyütmenin esas olduğunu vurgulayan Şoreş Serhed, “Sosyalist, komünal, Apocu yaşam ve ruhu bizde yaratan PKK’ydi. 52 yılda Apocu mücadele ve 47 yıllık parti mücadelesi ile bugüne kadar amansız ve nefessiz bir etap geçildi. Bunun üzerinde eşsiz ve çok büyük değerler inşa edildi. Bu değerler üzerinden bugün tüm Kürdistan ve dünya, Önder Apo’yu izliyor. Önder Apo’nun öngördüğü değişimle mücadele, her zamankinden daha güçlü, daha iyi, daha yeni ve daha başarılı devam edecektir. PKK’nin bıraktığı mirasını; değerlerini ve ruhunu şahsımızda yaşatarak, Kürdistan’ın zaferini yeniden sağlayacağımıza inanıyoruz. Tutumumuz ve kararlılığımız da bu temeldedir” dedi.

PKK’NİN İNŞA ETTİĞİ YAŞAM DEVAM EDECEK

Gerilla Şoreş Serhed, Önder Apo’nun felsefesini yaşatan ve bunun için mücadele eden Apocu savaşçılar için en önemli konuyu şöyle ifade etti: “PKK denildiği zaman insanın aklına adalet, eşitlik, ahlaki ve politik yaşam geliyor. Bu kadar efsuni bir yaşamı deneyimlemek, her Apocu militan gibi bize de nasip oldu. Apocu yaşamı, unutulmayacak anılarımızla PKK’de deneyimledik. PKK’nin kadına, doğaya, özgür ve eşit yaşama olan yaklaşımı ve Önder Apo’nun PKK şahsında görünen felsefesi, tüm hücrelerimizde, ruhumuzda yerini aldı. PKK feshedilmiş ve mücadele yöntemi değişmiş olsa da toplumda inşa ettiği ve her zaman ruhumuzda akan eşit yaşam, hak hukuk, adalet, her zaman devam edecek. Bu yaşam, demokratik toplum ile daha da güçlenecektir. Eşit, özgür, kadın özgürlükçü ve ekolojik yaşamı daha da büyütüp sürdüreceğiz.”