HPG'li şehit Adil Amed Amed'de toprağa verildi
Wan'da kimsesizler mezarlığından alınan HPG'li Adil Amed’in (Mehmet Mazlum Ateş) cenazesi, ailenin DNA eşleşmesi sonrasında memleketi Amed'e getirilip toprağa verildi.
Wan'da kimsesizler mezarlığından alınan HPG'li Adil Amed’in (Mehmet Mazlum Ateş) cenazesi, ailenin DNA eşleşmesi sonrasında memleketi Amed'e getirilip toprağa verildi.
Bedlîs’te 13 Ocak 2017 tarihinde çıkan bir çatışmada şehit düşen HPG’li (Adil Amed’in (Mehmet Mazlum Ateş) Wan’da kimsesizler mezarlığına defnedilen cenazesi, ailenin DNA eşleşmesi sonrası Amed’de Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Defin işlemi cenaze namazı sonrası gerçekleştirildi. Çok sayıda kişinin katıldığı cenazede sık sık "Şehîd namirin" ve "Rêya şehîd rêya me, Apo ye Serokê me” sloganları atıldı. Saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşı okunduktan sonra dualar edildi.
Cenaze toprağa verildikten sonra Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Ramazan Dengiz, bir konuşma yaptı. Dengiz, “Büyük bir mücadele verdiler. Bugün eğer Kürt halkının varlığı varsa, onların mücadelesi sayesindedir. Her zaman hayalleri insanlık ve Kürt halkı için oldu. Bildiğiniz gibi bugün Dünya Barış Günü'ydü, şehitlerimiz ve önderimiz Sayın Öcalan her zaman barış için mücadele ettiler. Ortadoğu'da ve ülkemizde barış ve huzurun tesis edilmesini istediler. Barış ve Demokratik Toplum Süreci iki yıldır var ve biz bunu destekliyoruz, annelerimizin artık ağlamasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Şehit Adil Amed için yarın Hacı Kadir Davutoğlu Taziye Evi’nde anma gerçekleştirilecek.