Nêçîrvan Barzanî, Mazlûm Abdî ve Tom Barrack görüştü

Aralarında Başûrê Kurdistan Başbakanı Nêçîrvan Barzanî, QSD Genel Komutanı Mazlum Abdî ve ABD Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın da olduğu heyet arasında ortak görüşme gerçekleşti.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdî, Başûrê Kurdistan’da birçok tarafla görüştü. Ayrıca aralarında Mazlum Abdî ile Başûrê Kurdistan Başbakanı Nêçîrvan Barzanî ve ABD Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın olduğu heyet arasında bir toplantı düzenlendi. Görüşmede, Suriye ve Rojavayê Kürdistan’daki siyasi durumun ele alındığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı toplantıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Toplantıda bölgedeki son siyasi ve güvenlik gelişmeleri, özellikle Suriye'deki durum ele alındı. Kürtler ile Şam Geçici Hükümeti arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusu da görüşüldü.”

Açıklamada, ABD Başkanı'nın Özel Temsilcisi Barrack'ın, ülkesinin bölgedeki barış ve istikrarı desteklemeye ve Suriye krizine uygun ve kapsamlı bir çözüm bulmaya devam edeceğini vurguladığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, toplantıda sorunların diyalog yoluyla çözülmesi ve Suriye'deki tüm Kürtlerin ve diğer bileşenlerin haklarının güvence altına alınması için taraflar arasında bir anlaşmaya varılması ele alındı. Ayrıca toplantıda Suriye ve Rojavayê Kürdistan'da istikrar ve güvenliğin sağlanmasına vurgu yapıldığı belirtildi.