Irak Hizbullah Tugayları liderlerinden Ebu Mücahid Asafi, Irak’ın İran’a uyguladığı hava ambargosu hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada Irak halkının 30 Eylül günü, ABD ve NATO güçlerinin Irak topraklarından çekilmesini kutlayacağı bildirildi.
Irak hükümetini tehdit eden Ebu Mücahid Asafi, “Irak halkı, hükümetin aldığı bazı kararların arkasında kimlerin saklandığını çok iyi biliyor. Sayın Zeydi ve onun arkasına saklananlar iyi bilsin ki, halkın çıkarlarına uygun hizmet etmeyen bir hükümetin devrilmesi için birçok yol denenecektir” dedi.
Ebu Mücahid Asafi, İran ambargosu için süre 1 Ekim’i işaret ederek şöyle kaydetti: “İran’a uygulanan hava ambargosu 1 Ekim’de sona ermezse gerilim seviyesi de artacaktır. Öyle ki bu gerilim, İran’a ambargo uygulayan ülkelerle olan sınırların tamamen kapanması noktasına ulaşabilir.”