Kobanê halkı 2 şehidini toprağa verdi
Kobanê halkı, farklı zamanlarda şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) 2 savaşçısının cenazesini Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verdi.
Kobanê halkı, farklı zamanlarda şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) 2 savaşçısının cenazesini Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verdi.
Yüzlerce Kobanêli; 2014 yılında Qereqozaq'ta şehit düşen QSD savaşçısı Şiyar Bezaa (Salih Xelîl) ile hastalık sonucu şehit olan Şengal Kobanê’nin (Mihemed Sincar) cenazelerini Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurladı.
Tören saygı duruşuyla başladı. Ardından Askerî Meclis üyesi Hêvîn Hec Muslim bir konuşma yaparak şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin en büyük kahramanlık ve fedakarlık destanlarını yazdıklarını belirtti. Hêvîn, şehitlerin davasının takipçisi olma ve onların yolunda mücadele etme sözünü verdi.
Kobanê Belediyeler Meclisi yöneticilerinden Mihemed Xidir de bir konuşma yaparak şehitlerin emeği sayesinde Kürt kimliğinin korunduğunu ve Kürt davasının dünyaya duyurulduğunu ifade etti. Xidir, konuşmasının sonunda şehitlerin değerlerine sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Şehadet belgelerinin okunmasının ardından cenazeler "Şehit namirin" sloganlarıyla defnedildi.