Kobanê halkı 8 şehidini son yolculuğuna uğurladı
Kobanê halkı, 2024 yılında Minbic ve Qereqozax direnişlerinde şehit düşen 8 savaşçıyı Şehit Dicle Mezarlığı’nda düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.
Kobanê halkı, 2024 yılında Minbic ve Qereqozax direnişlerinde şehit düşen 8 savaşçıyı Şehit Dicle Mezarlığı’nda düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.
Kobanê’deki Şehit Dicle Mezarlığı’nda, şehit aileleri, kent halkı, sivil toplum kuruluşları ve kurum temsilcilerinden yüzlerce kişinin katılımıyla 16 Aralık 2024’te Qereqozax’ta şehit olan Gîvara (Macid Hemede), Sîdar (Elî Hemîd Derwîş) ve Zagros Reqa (Ebdulah Ebdulah), 8 Aralık 2024’te Minbic’te şehit düşen Sîpan Tebqa (Macid Ehmed), Reşo Boraz (Mistefa Mehmûd), Nisrîn Çiya (Dunya Henan) ve Ferhad Kobanê (Mistefa El Hiso) ile 7 Aralık 2024’te Minbic’te şehadete ulaşan Siwar Mahsum (Aydin Reşîd) son yolculuğuna uğurlandı.
Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, Şehit ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin mücadelesine dikkati çeken Kobanê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hesen Mûş yaptığı konuşmada, “Haklarımız ve dilimiz yasaktı. Ancak savaşçılarımız sayesinde bugün Suriye’de özgürce yaşıyoruz. Toprağımızı ve ülkemizi savunduk. Tarih sizin bu kahramanlığınızı unutmayacak” dedi.
Şehit anneleri adına konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Eyşe Efendî, yeni bir tarih yazdıklarını belirterek şunları dile getirdi:
“Tarihin çocuklarımızın kanıyla altın harflerle yazıldığını söyledik ve yokluktan varlık yarattık. Halkın ve bu savaşçıların direnişi, Önder Apo’nun düşüncesi sayesinde bugünlere geldik. Bugün tarihimizi dünyaya bir kez daha kanıtlıyor ve biz varız diyoruz.”
Konuşmaların ardından şehitlere ait kimlik bilgileri okunarak ailelerine teslim edildi ve şehitler son yolculuğuna uğurlandı.