Kongra Star: Birliğimiz fitne girişimlerini boşa çıkaracaktır

Kongra Star, Kobanê'de yaptığı bir açıklamayla fitne çıkarma girişimlerine tepki göstererek, halkların dayanışmasının her türlü fitneye yanıt olacağını belirtti.

Kongra Star, Kobanê'de Hesekê'de yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama, Şehit Şîhan Akademisi’nde Kongra Star Şêran Koordinasyon Üyesi Nadiya Hiso tarafından okundu.

Açıklamada "Son birkaç gündür Hesekê'de fitne çıkarma girişimleri yürütülüyor; bu yolla Suriye topraklarında bir kez daha kargaşa ve güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar." diye belirtildi. 

Kongra Star, "Bölgemize yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların amacı, bölge halkları/bileşenleri arasında kargaşa çıkarmaktır," dedi.

Açıklamada ayrıca, halkların dayanışması ve birliğinin her türlü fitneye karşı en doğru cevap olacağı vurgulandı.

Kongra Star, Suriye halklarına fitne girişimlerine kulak asmamaları, barış ile huzurun sağlanması için tek yürek / tek yumruk olmaları çağrısında bulundu.