QSD savaşçısı Hawar Seydo son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı Hawar Seydo'yu son yolculuğuna uğurlayan Dêrik ve Girkê Legê halkı, şehitlerin mirasının ancak direnişin sürdürülmesi ve onların hedeflerinin hayata geçirilmesiyle korunabileceğini vurguladı.

Dêrik ve Girkê Legê halkı, 18 Ocak'ta Reqa'da şehit olan QSD savaşçısı Hawar Seydo'yu düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurladı.

Saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Şerîf, "Şehitlerimiz mücadeleleri ve direnişleriyle yurdumuzu inşa etti. Bizlere düşen görev, onların yolunu sürdürmek ve fedakarlıklarını unutmamaktır" dedi.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Mihemed Emîn ise, "Şehitlerin fedakarlığı ve dökülen kanları sonucu elde edilen kazanımlar geleceğimizin güvencesidir" ifadelerini kullandı.

Emîn, şehitlerin değerlerini ve geride bıraktıkları mirası korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Tören, şehidin kimlik bilgilerinin okunup ailesine teslim edilmesinin ardından sona erdi.