Katz: Gazze yanıyor, geri adım atmayacağız

İsrail ordusu Gazze kentine yönelik kara harekatı başlattı. Savunma Bakanı, “Gazze yanıyor” diyerek sevincini paylaştı. Sivil Savunma büyük bir katliamdan bahsediyor.

Son haftalarda kentin çevresinde operasyonlarını yoğunlaştıran İsrail güçleri, adım adım merkeze doğru ilerliyor. Geçtiğimiz ay hâlâ yaklaşık bir milyon Gazzelinin sığındığı kentte, kara operasyonunun halkın tahliyesinden sonra başlatılacağı öngörülüyordu.

ABD medyası CNN ve Axios’un İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu pazartesi günü Gazze kentine yönelik kara harekâtı başlattı. 

7 Ekim 2023’te Hamas’ın saldırısıyla başlayan savaşta, İsrail’in karşı saldırıları uluslararası kamuoyunun önemli bir kesimi tarafından “orantısız” olarak değerlendiriliyor. Çatışmalarda şimdiye kadar yaşamını yitirenlerin sayısının en düşük tahminle 64 bini aştığı belirtiliyor.

SİVİL KAYIPLAR ARTIYOR

İsrail ordusunun Gazze kentine yönelik bombardımanları sürerken, Haaretz’in aktardığına göre Gazze’deki sağlık yetkilileri pazartesi sabahından bu yana en az 14 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu bildirdi. Tanıklar, binlerce kişinin güneye kaçmaya çalıştığını ancak yolların tıkandığını, pek çok kişinin geceyi sokaklarda geçirmek zorunda kaldığını aktardı.

KATZ: GAZZE YANIYOR

Son günlerde çok sayıda konut kulesinin hedef alındığına dikkat çekilirken, İsrail Savunma Bakanı Katz operasyonların gidişatından memnun olduklarını ifade etti. 

Katz sanal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Gazze yanıyor. Tsahal terörist altyapıları demir yumrukla vuruyor. Askerlerimiz, esirlerin serbest bırakılması ve Hamas’ın yenilgiye uğratılması için kahramanca savaşıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan, “Görev tamamlanana kadar ne geri adım atacağız ne de vazgeçeceğiz” diye ekledi.

AŞAMALI OPERASYON

CNN’e konuşan iki İsrailli kaynağa göre, kara harekâtı Gazze’de aşamalı ve kademeli olarak yürütülecek.