Bordeaux’da halk toplantısı: Mücadele siyasi ve politik yollarla sürecek
Fransa’nın Bordeaux kentinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP eski milletvekili Murat Sarısaç’ın katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirildi.
Fransa’nın Bordeaux kentinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP eski milletvekili Murat Sarısaç’ın katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirildi.

Bordeaux kentinde düzenlenen toplantıda özellikle Kürt sorununun demokratik çözümü, sürecin devamlılığı, toplumsal sorumluluk ve Kürt halkının ortak mücadelesi öne çıkan başlıklar oldu.
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile Murat Sarısaç’ın katıldığı toplantıda, Kürt halkının yürüttüğü mücadelenin mevcut siyasi süreç açısından taşıdığı önem üzerinde duruldu.
SARISAÇ: SÜREÇ İÇİN HERKES SORUMLULUK ALMALI
Murat Sarısaç, siyasi sürecin hedeflenen doğrultuda ilerleyebilmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.
Sanal medya ve farklı platformlarda süreci hedef alan girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Sarısaç, bazı çevrelerin kendi çıkarları doğrultusunda sürecin sona ermesini istediğine dikkat çekti.
Sürecin ilerlemesinin yalnızca açıklamalarla değil, toplumsal katılım ve örgütlenmeyle mümkün olacağını vurgulayan Sarısaç, ortak hareket etmenin önemine işaret etti.
BAYINDIR: MÜCADELEYİ SİYASİ VE POLİTİK YOLLARLA SÜRDÜRECEĞİZ
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, siyasi sürecin devamlılığı için toplumsal sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.
Mücadelelerinin herhangi bir kesime duyulan güven üzerine kurulmadığını ifade eden Bayındır, değişen koşullarda siyasi ve politik yollarla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
Bayındır, Kürt halkının bugüne kadar elde ettiği kazanımların yürütülen mücadelenin sonucu olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de kararlılığın korunması gerektiğini vurguladı.
DÖRT PARÇA KÜRDİSTAN İÇİN ORTAKLAŞMA VURGUSU
Kürt halkının ortak bilincinin geliştirilmesi ve dört parça Kürdistan’da ortak bir zeminin oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Bayındır, Önder Apo’nun başlattığı sürecin bu açıdan önem taşıdığını ifade etti.
Bayındır, örgütlenmenin güçlendirilmesi ve kültürel çalışmaların yaygınlaştırılmasının sürecin devamlılığı açısından önemli olduğunu belirterek ortak çalışmaların sürdürülmesi çağrısında bulundu.