Çin'de heyelan felaketi: Can kaybı 25'e yükseldi
Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde geçen hafta meydana gelen heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı 25'e yükseldi. Yetkililer, bölgede yeni heyelan ve sel riskine karşı uyarılarda bulundu.
Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde geçen hafta meydana gelen heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı 25'e yükseldi. Yetkililer, bölgede yeni heyelan ve sel riskine karşı uyarılarda bulundu.
Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın aktardığına göre, Weiyuan ilçesindeki şiddetli yağışların yol açtığı heyelan ve ani sellerde 23 kişi de yaralandı.
SEL VE HEYALAN ALARMI GENİŞLETİLDİ
Gansu yönetimi, özellikle Dingxi kenti çevresinde yeni heyelanların yaşanabileceği uyarısında bulunurken, ülkenin birçok bölgesinde etkisini sürdüren sağanak yağışlar nedeniyle Heilongjiang eyaletinde 4. seviye sel acil durum planı devreye alındı.
Gansu, Shaanxi, Sichuan, Henan ve Hubei eyaletlerinde de sel uyarıları yürürlükte bulunuyor. Heilongjiang'da 19 nehir taşkın seviyesine ulaşırken, Sandaohezi Nehri'nde su seviyesi 1958'den bu yana kaydedilen en yüksek düzeye çıktı.
TAYFUNLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Yetkililer, son haftalarda ülkeyi etkileyen üç tayfunun şiddetli yağışlara neden olduğunu belirtti. Son olarak Guangdong eyaletini vuran Noul Tayfunu nedeniyle yaklaşık 900 bin kişi tahliye edildi.
Çin şimdi de 5 Ağustos'tan itibaren Tayvan ve ülkenin güneydoğu kıyılarını etkilemesi beklenen Dolphin Tayfunu'na hazırlanıyor.
Öte yandan, iki hafta önce Chongqing kentinde meydana gelen başka bir heyelanda can kaybı 51 olarak açıklanmıştı. Yetkililer, aşırı yağışların yeni afet risklerini artırdığı uyarısında bulundu.