Katalonya’da şiddetli yağışlar: 2 kişi öldü, sel alarmı sürüyor

İspanya’nın doğusunu etkisi altına alan şiddetli yağışlar, Barselona ve çevresinde can kayıplarına yol açtı. Yetkililer iki kişinin hayatını kaybettiğini, en az bir kişinin ise kayıp olduğunu açıklarken, alarm durumu sürüyor.

Katalonya bölgesindeki itfaiye ekiplerinin açıklamasına göre, Barselona ve çevresinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle iki kişi yaşamını yitirdi.

Tordera’daki bir kamp alanında duvarın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken, Montornès del Vallès’te ise su basan bir garajda bir kişi boğuldu. Yetkililer ayrıca en az bir kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

İspanya Meteoroloji Kurumu Aemet, Barselona ve Girona'nın bazı bölgelerinde “aşırı tehlike” durumunun devam ettiğini açıkladı. Bazı noktalarda gece boyunca metrekareye 100 litreden fazla yağış düştüğü bildirildi.

NEHİR TAŞKINI UYARISI

Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayanlardan evlerinden çıkmamalarını isterken, çok sayıda kamu etkinliği de iptal edildi.

Gece boyunca Granollers başta olmak üzere bazı yerleşimlerde araçlarında mahsur kalan kişiler kurtarıldı. İspanya Sivil Koruma ekipleri ise Besòs Nehri yakınlarında yaşayanlara cep telefonları üzerinden taşkın uyarısı göndererek, nehrin taşması halinde evlerin üst katlarına çıkmaları çağrısında bulundu.

Şiddetli yağışlar nedeniyle cumartesi günü Barselona’da düzenlenmesi planlanan konut hakkı gösterisi de iptal edildi.

Aemet, doğu İspanya’yı etkileyen ve perşembe günü başlayan hava olayının çok şiddetli ve uzun süreli sağanak ve gök gürültülü fırtınalara yol açtığını, sistemin pazar günü sona ermesinin beklendiğini açıkladı.

Aynı hava sistemi cumartesi günü Kastilya-La Mancha bölgesinde de can kaybına yol açmıştı. Bölgede 102 yaşındaki bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetmişti.