Sudan’da İHA saldırısı: 21 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla yaralı

Sudan’ın batısındaki Darfur bölgesinde bulunan Nyala kentinde bir pazara düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 21 kişi yaşamını yitirdi, 40’tan fazla kişi yaralandı.

AFP’ye konuşan bir sağlık kaynağı ve görgü tanıkları, pazartesi akşamı gerçekleşen saldırıda 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 40’tan fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırının, Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) kalesi olarak bilinen Nyala’daki bir pazarı hedef aldığı belirtildi.

Sudan’da ordu ile paramiliter HDK arasında Nisan 2023’te başlayan çatışmalar, ülkeyi ağır bir insani krize sürükledi. İktidar mücadelesi nedeniyle başlayan savaş, zamanla ülkenin geniş kesimlerine yayıldı.

Çatışmalarda çok sayıda sivil yaşamını yitirirken milyonlarca kişi yerinden edildi. Darfur bölgesi de çatışmaların ve sivillere yönelik saldırıların yoğunlaştığı bölgeler arasında yer alıyor. İnsani yardım kuruluşları, ülkede sivillerin korunması ve acil yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çağrılarını sürdürüyor.