Metro Merkezi: Irak seçimlerinde bin 110 ihlal kaydedildi
Metro Merkezi, Irak Parlamento seçimlerinin altı aylık propaganda dönemi boyunca bin 110 ihlalin kayda geçtiğini açıkladı.
Metro Merkezi, Irak Parlamento seçimlerinin altı aylık propaganda dönemi boyunca bin 110 ihlalin kayda geçtiğini açıkladı.
Gazetecileri Koruma Metro Merkezi Sorumlusu Rehmen Xereb, yaptığı açıklamada, Irak Parlamento seçimleri propaganda süreci boyunca çok sayıda ihlalin yaşandığına dikkat çekti.
Açıklamada, en fazla ihlalin Bağdat, Mûsil, Hewlêr ve Silêmanî vilayetlerinde kaydedildiği belirtildi. Bu ihlallerin bir kısmında devlet kaynaklarının seçim propagandası için kullanıldığı, aday posterlerinin yırtıldığı, kin ve nefret içeren çağrıların yayıldığı, dijital medya üzerinden adaylara yönelik saldırıların gerçekleştiği, seçmen oylarının satın alındığı ve seçmenlerin düşünce ve tercihlerinin hukuka aykırı biçimde değiştirilmesine yönelik girişimlerin yapıldığı ifade edildi.