BM: Güney Gazze’de güvenli bölge yok, ölüm alanları var
Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’nin güneyinde oluşturduğunu iddia ettiği “güvenli bölgeleri” sert sözlerle eleştirdi.
Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’nin güneyinde oluşturduğunu iddia ettiği “güvenli bölgeleri” sert sözlerle eleştirdi.
UNICEF Sözcüsü James Elder, bu bölgelerin aslında “ölüm alanları” haline geldiğini belirterek, “Güneyde bir güvenlik bölgesi olduğu fikri bir aldatmacadır” dedi.
Elder, ülkenin güneyindeki durum için “Bombalar korkutucu bir öngörülebilirlikle atılıyor, geçici sığınak olarak belirlenen okullar düzenli olarak yıkılıyor ve çadırlar düzenli olarak hava bombardımanlarının hedefi oluyor” diye belirtti.
İSRAİL SALDIRILARINDA EN AZ 22 KİŞİ DAHA ÖLDÜ
Öte yandan cuma sabahından bu yana İsrail’in Gazze genelinde düzenlediği hava saldırılarında en az 22 Filistinli hayatını kaybetti.
Yerel kaynaklara göre Gazze kentinin Sabra Mahallesi’ne yapılan saldırıda üçü çocuk altı kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.
Güneydeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlenen bir diğer hava saldırısında ise en az iki kişi öldü.