GÖRÜNTÜLÜ

Berlin ve Hannover'de 14 Temmuz anması

Almanya'nın Berlin ve Hannover kentlerinde, 14 Temmuz 1982 Amed Zindanı Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin 44. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

14 Temmuz 1982 Amed Zindanı Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin 44. yıl dönümü dolayısıyla Almanya'nın Berlin ve Hannover kentlerinde anma programları gerçekleştirildi.

BERLİN

Berlin'de Kürdistan Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına konuşan Selahattin Mete, 14 Temmuz direnişinin Kürt tarihinin en önemli direnişlerinden biri olduğunu belirterek, direnişçilerin sonraki serhildanlara ve mücadele süreçlerine öncülük ettiğini ifade etti. Mete, Ali Haydar Kaytan ile temmuz ayında şehit düşenleri de anarak, onların mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Anma, "Şehîd Namirin" ve "Bijî Berxwedana Zindana" sloganlarıyla sona erdi.

HANNOVER

Hannover'de ise Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından KOMAW Eşbaşkanı Xoşnav Ata yaptığı konuşmada, Mazlum Doğan'ın eyleminin ardından gelişen sürecin 14 Temmuz 1982'de Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz'ın ölüm orucu direnişiyle yeni bir aşamaya taşındığını belirtti. Ata, söz konusu direnişin Kürt özgürlük mücadelesinin simgelerinden biri haline geldiğini ifade ederek, yaşamını yitirenlere bağlılıklarını yinelediklerini söyledi.

Etkinlikte 14 Temmuz direnişçileri için hazırlanan sinevizyon gösterimi de yapıldı. Anma, sloganlarla sona erdi.