Amedspor’a ligin ilk maçında ırkçı saldırı
Amedspor, sezonun ilk maçında bir kez daha ırkçı saldırının hedefi oldu.
Amedspor, sezonun ilk maçında bir kez daha ırkçı saldırının hedefi oldu.
Amedspor taraftarları yasağa rağmen stada girip, "Deplasman Hakkımız Engellenemez" sloganı atarken, Mersin İdman Yurdu tribünlerinden ise "PKK Dışarı" sloganları atılınca taraftarlar stattan çıkarıldı. Öte yandan bir Mersin İdman Yurdu taraftarı bir anda sahaya inerek Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye saldırdı.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’un açılış karşılaşmasında Mersin İdman Yurdu ile Amedspor Mersin Stadı'ında karşı karşıya geldi. Mersin İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, Amedspor taraftarının stada alınmaması kararına rağmen çok sayıda Amedspor taraftarı bilet alarak Mersin İdman Yurdu tribünlerine girdi. Özellikle kapalı tribünde yoğunlaşan Amedspor taraftarı, takımlarına destek sloganları attı.
Mersin İdman Yurdu tribünlerinden "PKK Dışarı", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atılırken stat görevlileri ve polis, Amedspor taraftarını ilk olarak kapalı tribünün sol tarafına, ardından da kuzey kale arkasına aldı. Ancak maç başlamadan Amedspor taraftarından stattan çıkmasını istedi. Bazı taraftarlar stattan çıkmak istemeyince polis tribüne çıkarak Amedspor taraftarını dışarı çıkardı. Amedspor taraftarı "Her Zaman Her Yerde En Büyük Amed" ve "Deplasman Hakkımız Engellenemez" şeklinde sloganlar attı. Amedspor taraftarının protestoları stat dışında da sürdü.
AMEDSPORLU OYUNCUYA SAHADA SALDIRI
Maçın ilk yarısı Amedspor’un 2-0 üstünlüğü ile devam ederken maçın 26 dakikasında sahaya giren bir Mersin İdman Yurdu taraftarı Amedspor oyuncusu Deniz Naki'ye saldırdı.