İran ve Rojhilat’ta protestolar yeniden yükselişte
Öğrenci grevleriyle büyüyen eylemlerde üniversite kampüsleri miting alanlarına dönüştü. Öğrenciler, "Ne Şah ne Molla" mesajı verdi.
Öğrenci grevleriyle büyüyen eylemlerde üniversite kampüsleri miting alanlarına dönüştü. Öğrenciler, "Ne Şah ne Molla" mesajı verdi.
İran ve Rojhilat’ta 28 Aralık 2025’te Tahran Çarşısı’nda ekonomik krize karşı başlayan protestolar, ülke geneline yayılarak sürüyor. İran rejiminin kitleselleşen eylemlere gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Ülke genelinde uygulanan internet ambargosu nedeniyle yurttaşların dış dünyayla iletişimi büyük ölçüde kesildi.
Rejimin ağır silahlarla saldırıya geçtiği 7-8 Ocak tarihlerinin ardından yaşamını yitirenler için 17-18 Şubat’ta 40’ıncı gün anmaları gerçekleştirildi. Son dört gündür ise üniversite öğrencilerinin başlattığı grevlerle protestolar yeniden ivme kazandı. Öğrenciler, 21 Şubat’ta yaptıkları çağrıyla 23 Şubat’ta greve gideceklerini duyurdu.
Gün boyunca kampüsleri dolduran binlerce öğrenci, “Diktatöre ölüm” ve “Özgürlük” sloganlarıyla üniversiteleri miting alanlarına çevirdi.
ÜNİVERSİTELERDE PROTESTO DALGASI
Bilim ve Kültür Üniversitesi öğrencileri ayrıca “Sevdiklerimizin yolunu sürdüreceğiz” mesajı verirken, protestolar boyunca “Bir ölür bin diriliriz” ve “Besici, Sepahi, DAİŞ — sizsiniz” sloganları atıldı.