Kadın siyasi tutsaklar açlık grevine giriyor
İran cezaevlerinde tutulan kadın siyasi tutsaklar, Kürdistan genelinde yapılacak genel grevle dayanışma amacıyla açlık grevine başlayacak.
İran cezaevlerinde tutulan kadın siyasi tutsaklar, Kürdistan genelinde yapılacak genel grevle dayanışma amacıyla açlık grevine başlayacak.
Kürdistan İnsan Hakları Ağı, aralarında Werîşe Mûradî ve Zeyneb Celaliyan’ın da bulunduğu kadın siyasi tutsakların, Kürdistan genelinde gerçekleştirilecek genel grevle eş zamanlı olarak açlık grevine gireceğini açıkladı.
AÇLIK GREVİ GENEL GREVLE DAYANIŞMA AMACI TAŞIYOR
Yayınlanan raporda, İran’ın farklı kentlerindeki cezaevlerinde tutulan Werîşe Muradî, Zeyneb Celaliyan, Sekîne Pervane, Metleb Ahmediyan ve Parîsa Kemali’nin yarın başlayacak genel greve açlık greviyle destek vereceği belirtildi. Açlık grevinin, mevcut koşullara karşı bir protesto ve genel grevle dayanışma amacı taşıdığı ifade edildi.
Raporda, açlık grevinin süresine ve cezaevi yönetimlerinin bu eyleme nasıl yaklaşacağına dair henüz net bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi.
GENEL GREV ÇAĞRILARI YAYILIYOR
Son günlerde İran ve Doğu Kürdistan’da gelişen protestoların ardından ilan edilen genel grevin yaygın çağrılarla sürdüğü belirtilirken, bazı kentlerde pazarların kapandığı ve kimi iş insanlarının faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.