Nuri el-Maliki’den Trump’a yanıt

Yasa Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri el-Maliki, ABD’nin Irak’ın iç içlerine müdahalesinin ülkenin egemenliğinin ihlali olduğunu ve bunu şiddetle reddettiklerini bildirdi.

Truth Social platformunda açıklama yapan ABD Başkanı; “Irak’ın büyük bir hata yaparak Nuri el-Maliki’yi yeniden başbakanlığa getirebileceğini duyuyorum. Maliki iktidardayken Irak yoksulluğa ve tam anlamıyla kaosa sürüklenmişti. Bunun tekrarlanmasına izin verilmemeli” dedi.

Trump’ın mesajının ardından Yasa Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri el-Maliki, dijital hesabından ABD Başkanı’na yanıt verdi.

El-Maliki şunları söyledi; “Amerika’nın Irak’ın iç işlerine müdahalesi ülkenin egemenliğinin ihlalidir ve bunu şiddetle reddediyoruz. ABD’nin müdahalesi, Koordinasyon Çerçevesi’nin kararını ihlal etmektedir. Koordinasyon Çerçevesi’nin aldığı karara uyacağız.

ABD’nin açık müdahalesi, Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayının belirlenmesine yönelik aldığı karara karşıdır. Ulusal iradeye ve Koordinasyon Çerçevesi’ne duyduğumuz saygı gereği, bir sonuca ulaşılıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”