Mannheim’de Özgürlük Şehitleri için binler buluştu: Mücadeleyi büyüteceğiz

Mannheim’da Kürdistan Özgürlük Şehitleri binlerce kişinin katılımıyla anıldı. Şehitlerin mücadele mirasına sahip çıkma mesajının verildiği etkinlikte, “Onların bıraktığı değerleri yaşatacağız, mücadeleyi büyüteceğiz” denildi.

Almanya’nın Mannheim kentinde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen gerillalar için kitlesel anma düzenlendi. Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen anmaya, Almanya’nın güneyindeki birçok kentten binlerce Kürdistanlı katıldı.

Şehit aileleri, yurtseverler, siyasi çevreler ve özgürlük mücadelesi dostlarının katıldığı anmada, şehitlerin mücadele mirasına sahip çıkılacağı mesajı verildi.

Anma programı Kürt halkının ulusal marşı “Ey Reqîb”in okunması ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Programda şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda, şehitlerin halkın hafızasında ve yüreğinde yaşamaya devam ettiği vurgulandı.

Şehit aileleri, mücadelede yaratılan değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu belirtti.

‘14 TEMMUZ’DAN BUGÜNE DİRENİŞ MİRASI’

Anmada konuşan siyasetçi Kemal Aktaş, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin Kürt halkının mücadele tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Kürdistan Özgürlük Şehitleri’nin hiçbir koşulda geri adım atmadığını vurgulayan Aktaş, “14 Temmuz şehitleri ve özgürlük mücadelemizin bütün kahramanları hiçbir zaman geri adım atmayı düşünmedi. Onlar, ne olursa olsun direneceklerini söylediler ve bunun gereğini yerine getirdiler. Kürt halkının onuru, özgürlüğü ve geleceği için hiçbir tereddüt göstermeden yaşamlarını feda ettiler” dedi.

Aktaş, şehitlerin Kürdistan’ın dört parçasında büyük bedeller ödediğini belirterek, “Bizlere düşen görev, onların bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve mücadelelerini büyütmektir” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİTLERİN MÜCADELESİ SÜRECEK’

KOMAW adına konuşan Ali Konkurt ise Kürt halkının dünyanın dört bir yanında şehitlere sahip çıktığını belirtti.

Konkurt, “Bugün burada anısını yaşattığımız tüm özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Önder Apo’nun, şehit ailelerinin ve tüm Kürt halkının başı sağ olsun. Kürdistan’da, Avrupa’da ve dünyanın dört bir yanında halkımız şehitlerine sahip çıkıyor. Mannheim’da toplanan bu büyük kalabalık da bunun en somut göstergesidir. Şehitlerimizin mücadelesi halkımızın hafızasında yaşamaya devam edecek ve onların hedefleri doğrultusunda mücadelemiz sürecektir” dedi.

Konuşmaların ardından şehit aileleri katılımcıların taziyelerini kabul etti. Katılımcılar şehit fotoğrafları önünde saygı duruşunda bulunurken, anma boyunca “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.

Programda, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yaşam öyküleri ve mücadeleleri anlatıldı. Şehitlerin Kürt halkının ortak değeri olduğu vurgulanırken, mücadelelerinin bıraktığı özgürlük, eşitlik ve demokrasi mirasına sahip çıkılacağı belirtildi.

Yaklaşık birkaç saat süren anmada, şehitlerin anısının ve mücadele mirasının yaşatılacağı mesajı verildi.