Komalên Ciwan'dan gençlere çağrı
Komalên Ciwan'dan gençlere çağrı
Komalên Ciwan'dan gençlere çağrı
Gençlik Örgütü Komalên Ciwan, AKP’nin utanç duvarlarıyla Kürdistan’ı bir cezaevine dönüştürmek istediğine dikkat çekti. Gençleri utanç duvarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.
Komalên Ciwan Koordinasyonu yazılı bir açıklama yaparak, İran rejiminin idamlarına ve AKP’nin ördüğü utanç duvarlarına tepki gösterdi.
Kürt halkının 40 yıla yakındır yürüttüğü mücadelesine değinilerek başlayan açıklamada, “Yok olmanın eşiğine getirilmiş bir halkın sesi olmak için yemin etmiş Kürt halkının yiğit gençlerinin 40 yıldır yürütmüş olduğu mücadele büyük kahramanlık direniş destanları yaratmıştır. Geldiğimiz süreç itibariyle tarih tüm sayfalarından silinmiş ve inkar edilen Kürt halkı ve Kurdistan coğrafyası artık hiç kimsenin red edemeyeceği bir güç ve direniş cephesi olmayı başarmıştır” denildi.
İran’da özgürlüğünü savunduğu için cezaevlerine konulan Kürtlerin de bu direnişin bir parçası olduğuna dikkat çeken Komalên Ciwan, geçtiğimiz Cuma günü idam edilen Hebibullah Gulperipur ve Reza İsmail Mamedi’yi andı.
Açıklamada şunlar belirtildi:
“Amed zindanında enginlere çıkartılan direniş mücadelesi faşist İran rejiminin zindanlarında da daha da yükseltilerek faşizm karşısında kazanacak olanın özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi olacağını bir kez daha ispatlanmıştır. İran rejiminin işkence ve idamları yiğit Kürt gençlerinin onurlu direnişi karşısında yenilgiye uğramıştır. İran rejimi faşist rejiminin işkencelerine 6 yıllık direnişiyle Amed zindan direnişçilerinin direniş bayrağını layıkıyla dimdik ayakta tutan Hebibullah Gulperipur yoldaşımızın idamının hesabını faşist İran rejiminden sorulacağının sözünü veriyoruz. Hebibullah Gulperipur'un anısı ve mücadele kararlılığı mücadelemizin her anında yaşatılacaktır. Bağlılığımızın teminatı olarak özgür ve demokratik bir ülke, özgür bir halk yaratana dek mücadelelerine tüm kararlılığımızla devam etme sözü veriyoruz. Bir kez daha Hebibullah Gulperipul şahsında tüm özgürlük şehitlerinin anılarına bağlılık ve zafer sözü veriyoruz. Başta Hebibullah Gulperipur'un ailesi olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”
Komalên Ciwan AKP’nin Rojava sınırında ördüğü utanç duvarlarına da tepki gösterdi.
“Kürdistan’ı bir kapalı cezaevi haline getirme arzusundadır” diyen Komalên Ciwan açıklamasında, “Amed zindanında duvarlar direniş karşısında yıkıldığı gibi bu gün de direniş karşısında yıkılmaya mahkumdur” denildi.
Devamla başta gençler olmak üzere utanç duvarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu:
“Nusaybin, Cizre, Serêkanî, Suruç ve Kızıltepe gençliğne ve halkına soruyoruz AKP’nin kapalı bir cezaevine dönüştürmek istediği ülkemizde bir tutuklu olarak yaşamayı kabul mü edeceğiz? Bu duvarın gözlerimizin önünde yükselmesini mi seyredeceğiz. Duvara karşı direniş cephesi yükseltilmelidir.
Tarih bu tür duvarları daha önce de gördü bu duvarlar nasıl ki Filistin’de halkın direnişine takıldı ve Berlin’de inşa edenlerin başına yıkıldıysa Kürdistan’da yükselen duvar da sömürgeci güçlerin başına yıkılacaktır. Serhildan ateşinin ilk yandığı Nusaybin ve Cizre’de gençler bu duvarları yıkarak serhildanı yükseltmeye çağırıyoruz. Tüm Kürdistan gençliğini, bir yandan duvarlar yükselterek Kuzey Kürdistan’ı bir cezaevine dönüştüren bir yandan da çetelerini Rojava’ya gönderek halkımızı katlettiren AKP’ye seyirci kalmamaya ve Rojava’daki devrim yürüşünü Kuzey’den duvarları düşmanın başına yıkarak ilerletmeye; Hebibullahların zindan duvarlarını yıkan direnişine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”