Rojava için İsveç Parlamentosunun önünde çadır kurulacak

Rojava için İsveç Parlamentosunun önünde çadır kurulacak

İsveç’te faaliyet gösteren Kürt parti ve derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları “Rojava’ya Destek için Örgütler Ağı” Rojava halkına uygulanan abluka ve ambargonun kaldırılması için İsveç Parlamentosu’nun önünde çadır kurmayı kararlaştırdı.

29 Ekim Salı günü saat 10.00’da başlayacak olan etkinlik süresince Rojava’da yaşanan son gelişmeler bildiri, broşürler dağıtılarak ve film gösterimleri yapılarak kamuoyuna yansıtılacak. Kürt folklor grupları ve sanatçıların halay çekerek, Kürtçe şarkılar söyleyerek destek verecekleri eylem 31 Ekim Perşembe günü saat 18’e kadar sürecek.

“Rojava’ya Destek için Örgütler Ağı” yaptığı basın açıklamasında, Suriye’de çatışan tüm taraflara insan haklarına saygı göstermeleri ve Birleşmiş Milletlerin belirlediği savaş kurallarına uyma çağrısında bulunuyor.

Suriye’deki tüm grupların  Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine saygı göstermeleri talep edilen açıklamada, İsveç’teki siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden de Kürtlere yönelik baskı, saldırıları kınamaları ve Rojava’ya uygulanan ambargonun kaldırılması için harekete geçmeleri isteniyor.